Expositie Rijswijk Talent Award en rondleidingen in Huis van de Stad

Deelnemers van de Rijswijk Talent Award, editie beeldend, exposeren op 21 en 22 oktober in het Huis van de stad Rijswijk. Op vrijdag 21 oktober om 16:30 uur zal wethouder Mark Wit de expositie feestelijk openen. Iedereen is die dag van harte welkom om de expositie te bezoeken tussen 16:00 en 20:00 uur. Op zaterdag 22 oktober is de expositie open van 10:00 tot 17:00 uur. Bezoekers kunnen die dag ook aanmelden voor een openbare rondleiding in het iconisch gebouw van 10:00 tot 15:00 uur. Om 15:00 uur kunnen bezoekers aansluiten bij een talkshow over kunst en cultuur in Rijswijk.

Over de Rijswijk Talent Award
Trias, Centrum voor de Kunsten organiseert de Rijswijk Talent Award, editie beeldend, samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale culturele kunstorganisaties zoals o.a. de Amateurspalet Rijswijk, Kasias Photo Art, Beeldhouwstudio Rijswijk Juliëtte van Bavel, Club ter Werve, Schildersvereniging Bernhardflat en Schildersclub Stervoorde. Met als doel om talentontwikkeling te stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk. Op 21 en 22 oktober exposeren alle deelnemers van de Rijswijk Talent Award in het Huis van de stad. 87 Deelnemers tonen hun kunstwerken, gerelateerd aan het thema van dit jaar “Transitie”, rondom het Atrium. Alle werken zijn gerelateerd aan het thema van dit jaar:Transitie. Transitie wordt gedefinieerd als een structurele verandering van een oude fase naar een nieuwe fase. Op 22 oktober zullen de genomineerden bekend worden gemaakt. De genomineerde krijgen de kans om tijdens de Kunstroute in winkeletalages hun werken te tonen. Op 5 en 6 november exposeren de finalisten en publiekswinnaar in Museum Rijswijk. De winnaar van de Rijswijk Talent Award 2022 ontvangt een geldbedrag van €500,- te besteden aan talentontwikkeling.

Openbare rondleidingen
Op zaterdag 22 oktober is iedereen van harte welkom in het Huis van de stad Rijswijk. Iedereen kan die dag een rondleiding krijgen in het gebouw tussen 10:00 en 15:00 uur. Herontdek het Huis van de stad en neem een kijkje in de ruimtes waar de Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en de Gemeente Rijswijk later zich gaan huisvesten.

Reserveren voor een rondleiding kan via onderstaande link:
https://www.stichting-trias.nl/agenda/expositie-rijswijk-talent-award-en-rondleidingen-in-het-huis-van-de-stad

Talkshow
Op zaterdag 22 oktober vindt er een talkshow plaats om 15.00 uur. Er wordt aandacht besteed aan het thema kunst en cultuur in Rijswijk. Frans Limbertie gaat o.a. in gesprek met betrokkenen van de Rijswijk Talent Award (RTA). Hij interviewt twee amateurkustenaars die dit jaar deelnemen aan de Rijswijk Talent Award. Met Brantley MacDonald, projectleider RTA en Arnoud van Aalst, directeur Museum Rijswijk en juryvoorzitter RTA, gaat hij in gesprek over het ontstaan van de Rijswijk Talent Award en waarom de talentenjacht zo belangrijk is. De talkshow wordt feestelijk geopend door Trias talenten uit de Trias Talent Agency. Iedereen is van harte welkom om de talkshow gratis bij te wonen. Aan het einde van de talkshow kan iedereen napraten bij de borrel.

Deze artikelen heeft u misschien gemist