Myrthe, Frans en Juliette bij Frans aan tafel

In het Huis van de Stad verwelkomde presentator vervolgens Myrthe Jongerius (links op de foto), Frans Bos en Juliette van Bavel. De eerstgenoemde twee zijn deelnemers aan de Rijswijk Talent Award en Juliette was een aandachtig toeschouwer en ook professioneel kunstenaar.

Myrthe doet mee met een kunstwerk dat bestaat uit notitieblaadjes met origami kruizen. “Ik heb geprobeerd er een mooie compositie van te maken. Ik ben een typische coronakunstenaar. Mijn eerste schilderij vond ik mooi en omdat mijn man dat ook vond ben ik ermee doorgegaan. Het leuke is dat al mijn kunstwerken bij familie, vrienden en kennissen hangen. En de meeste zelfs in de woonkamer. Mijn buurman vertelde me van de Rijswijk Talent Award en daarom doe ik nu mee.”

Een ander deelnemer die ook voor het eerst deelneemt aan de Rijswijk Talent Award is Frans Bos. Hij heeft een houtwerk vervaardigd uit triplex. Ik was altijd onderhoudsman en hield me ook altijd veel bezig met hout. Ik heb een kunstwerk gemaakt waarbij een pijl vanuit een ster komt. Ik doe mee omdat ik erg benieuwd ben hoe men zal reageren op mijn kunstwerk. Ik heb 13 weken over gedaan, maar heb nu de smaak te pakken.” Hij wilde met meerdere kunstwerken meedoen, maar moest zich beperken tot twee. “In mijn mobiel staat de rest van de werken”. Presentator vraagt Bos om de mobiel door het publiek te laten gaan.

Tenslotte is het woord aan professioneel kunstenaar, Juliette van Bavel. Zij heeft een heel leven van kunst achter de rug. Als negentienjarige al op de Kunstacademie waarna zij ook aan klassiek ballet heeft gedaan. “In 1998 ben ik afgezwaaid als balletdanseres. Nu doe ik weer een opleiding tot fashiondesigner en maak ik ook veel poëzie. Ik vind het wel belangrijk om te vermelden dat kunstenaar zijn een opleiding nodig heeft. Iemand moet je kunnen vertellen welke richting je op moet. Verder heb ik ook veel gezongen, want op mijn zesde stond ik al in mijn eerste koor en voerde ik op mijn negende de Matthaeus Passion op. Momenteel geef ik nog les aan jeugd in de beeldhouwkunst.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist