‘Buitenspeeldag De Strijp’ laat zien dat buiten spelen belangrijk is voor kinderen.

Het was woensdag 14 juni jl  weer de landelijke ‘Buitenspeeldag’ en dit jaarlijkse kinderfestijn is een initiatief van ‘Jantje Beton’ , de organisatie die al sinds 1968 samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Elk kind moet kunnen buiten spelen, elke dag!

Het was alweer voor de 8e keer dat deze happening werd georganiseerd door bewonersorganisatie De Strijp op het sportcomplex van korfbalvereniging Refleks. In dit geval mogen we zeker twee vrijwilligers noemen die het voortouw hadden genomen om hier weer aan deel te nemen. De organisatoren  Wemke van der Weij en Jacob Schot hadden er net zoveel plezier in als de vele kinderen die op dit evenement waren afgekomen. Wethouder Larissa Bentvelzen was ook een kijkje komen nemen en genoot zichtbaar van de vrolijke pure kindergezichtjes.  Uw redacteur voelde zich ook weer een kind, want ook in ons moet het kind blijven, die onbevangenheid. Ik moet mijzelf dan ook in bedwang houden om mee te doen aan een van de spelonderdelen. 

Het behoeft geen betoog dat buiten spelen goed en gezond is voor kinderen. De werkelijkheid is dat één op de zeven kinderen, u leest het goed, binnen zit. Hopen dan maar dat ouders de kinderen stimuleren om vooral buiten te gaan spelen. 

Mochten er andere wijken in Rijswijk zijn die ook hebben deel hebben genomen aan de jaarlijkse Buitenspeeldag, stuur dan foto ’s naar redactie@inrijswijk.com

René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist