Jonge PvdA-lijst gaat voor een sociaal en groen Rijswijk

Afgelopen zaterdag 11 december presenteerde de PvdA Rijswijk haar verkiezingsprogramma en verkiezingslijst. Met grotendeels jonge mensen op de lijst, kiest de PvdA Rijswijk voor sociaal en groen beleid. Lijsttrekker Gijs van Malsen (32): “De PvdA zet zich al meer dan 100 jaar in voor een sociaal en groen Rijswijk, die boodschap is nu relevanter dan ooit. Dat bewijst deze jonge lijst.”

Iedereen mee in de transitie
Vorige week presenteerde de PvdA en GroenLinks hun gezamenlijke inhoudelijk akkoord, wat betekent dat in Rijswijk? Van Malsen: “De klimaattransitie is dé uitdaging van vandaag. Klimaatverandering vergroot nu de ongelijkheid: lage inkomens worden bijvoorbeeld harder geraakt door hoge energierekeningen. In sociale huurwoningen in Rijswijk is het tijdens steeds hetere zomers niet uit te houden, er moet snel worden geïsoleerd. Juist de gemeente moet ervoor zorgen dat transitie eerlijk is, iedereen gaat mee.

Gemeentepolitiek doet ertoe
Wil van Nunen is nu raadslid en de nummer twee op de lijst: “We hebben de afgelopen periode veel bereikt, zoals buurthuiskamers waar we elkaar kunnen ontmoeten. En mensen met een uitkering mogen nu meer giften ontvangen. Dat geeft hen lucht. Een recent succes is ook de basisbaan: mensen die eerder aan de kant stonden, kunnen nu meedoen door bijvoorbeeld in een wijkcentrum te werken. De gemeente gaat dit nu uitvoeren. Je ziet: gemeentepolitiek doet ertoe en daarom ga ik door.”

Gelijke kansen en veilige, groene omgeving
Erik van der Veer staat op drie, een bekende voor veel Rijswijkers. “Wist je dat 1100 gezinnen in Rijswijk in armoede leven? Met de PvdA kom ik voor hen op.” Op vier staat Max Stuijfzand, één van de eerste bewoners van Rijswijk Buiten, hij zet zich in voor gelijke kansen. Op nummer vijf Merel van Rooy (30), zij wil groene, schone straten en ruim baan voor buurtinitiatieven.

Yvonne Hagenaars, waarnemend partijvoorzitter: “Ik ben ongelofelijk trots op dit team. Samen brengen ze een dijk aan ervaring en energie mee. Met ons programma zorgen we voor een Rijswijk waar we naar elkaar omkijken. Een Rijswijk waar iedereen zich thuis voelt, nu en in de toekomst. We kijken uit naar de campagne!”

Deze artikelen heeft u misschien gemist