De nieuwe raadsleden: Selma van Maarseveen (GroenLinks Rijswijk)

InRijswijk https://lokaalonlinenieuws.nl/category/rijswijk/ is benieuwd hoe het de nieuwe raadsleden vergaat in de Rijswijkse politiek. Wij vroegen de nieuwkomers naar hun ervaringen.

 In deze aflevering komt Selma van Maarseveen van GroenLinks Rijswijk aan het woord

Hoe bevalt het raadswerk in de Rijswijkse gemeenteraad?
Selma: ”Tot nog toe bevalt het heel goed. Ik vond de campagne tijd erg leuk, vooral de gesprekken met de bewoners van Rijswijk tijdens het huis aan huizen. Het is interessant en leuk om te zien en mee te maken wat er allemaal komt kijken bij het draaiende houden van een gemeente.”

Hoe is het proces gegaan van een nieuwkomer naar een volwaardig raadslid?
“Ik ben goed op weg, vragen gesteld,  in de dossiers gedoken en ik heb een Forum mogen voorzitten. We zitten nog volop in het inwerkprogramma en ik leer elke dag weer iets erbij.”

Wat wilde je als eerste veranderen in Rijswijk?
“Ik had graag gezien dat Rijswijk een  AZC zou houden. Het is een goed functionerend AZC. Helaas is dat niet gelukt maar gelukkig is de sluiting wel uitgesteld.”

Wat is je het meest opgevallen de eerste maanden?
“Wat me tot nu toe het meeste is opgevallen is dat er ontzettend hard gewerkt wordt binnen een gemeente.” 

Welke problematiek is het meeste nijpend?
“Op dit moment maak ik me zorgen om de energie armoede en het gebrek aan betaalbare huizen. De mensen die het meeste baat hebben bij het verduurzamen van hun huis kunnen dit niet betalen waardoor hun energielasten nog hoger worden. Als we willen dat Rijswijk een aantrekkelijke stad is voor iedereen dus ook voor leraren, politieagenten, vuilnisophalers en Boa’s  dan moeten we er wel voor zorgen dat zij zich een huis in Rijswijk kunnen blijven veroorloven. Rijswijk is behoorlijk versteend, met het oog op de steeds hetere zomers zou het goed zijn als we de stad een stuk groener maken en het bestaande groen beschermen. Bomen zijn levende airco’s.”

Hoe zijn de onderlinge verhoudingen met de andere partijen?
“Ik vind de samenwerking tussen de partijen heel prettig. We zijn het zeker niet altijd met elkaar eens, maar gaan allemaal respectvol met elkaar om. We willen immers allemaal het beste voor Rijswijk.”

Wellicht wil je verder nog wat kwijt?
“We organiseren samen met de PVDA op woensdag 28 september een thema avond. Het thema van die avond is armoede. Meer informatie over onze (toekomstige) thema avonden kan je vinden op de website van Groenlinks Rijswijk.Home | GroenLinks Rijswijk

Dinsdag 20 september is de eerste raadsvergadering. Waar kijk je vooral naar uit?
“Ik kijk uit naar de plannen van het nieuwe college.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist